sang emOs sekalian hihihi

Tuesday, March 2, 2010

nak C.A.N.T.I.K lerrr

pernah x dengar iklan: kecantikan adalah hak milik setiap insan?? hehehe
oPs!!lupe plak nak bagi intrO kan..hmmm da lame aku xupdate blog kan.derla dlm seminggu lebey hehe..
skang ni aku teringin plak nak bercerite bOut C.A.N.T.I.K ..haaaa~~
sume owang kat dunia ni Allah da anugerahkan kecantikannye yg tersendiri..
xkesahla dari mate ker,idOng ker, bibir ker, kening ker, bOdy ker, kulIt ker, n ape-ape ajelah..hihi 
 yg pastinYer kite kene sentiase bersyukur dgn anugerah yg telah dikUrniakan olehNya..

bagi aku plak,aku pOn bersyukur gak dgn ape yg aku ader..
kekadang tu mmg mulut xbole nak zip lah kan,nak KOmen diri sendiri..
ish ader jerawatla,aiyoo muke gelapla..alaaa~~badan da gemOkla..haha macam2 aku ngOmel.
tapi tiap kali aku nGomel dpn cermin,aku akn teringat balek per yg mak aku ckp: " syukurla Allah da bagi sume lengkap,ade mate n idung tu..cube tgk balek owang yg cacat tu..kesian kat diowang" huh..
tersentapla gak bile mak aku sOund aku macam tu kan..

hah actually aku bukannyEr xbersyukur gan kulit muke aku ni,
Alhamdulillah...
syukur sgt2.just raser nak merawat jerk pape kekurangan kat muke ni haha ok x aku susun ayat??
tolla kan..
aku ni jenis yg xmudah dipengaruhi gan iklan2 kecantikan kat luar tu tau..!!
sng citer,aku bukan spesies cam mak n akak aku yg mudah sgt nak terpengaruh gan pape iklan pOn..ops!!!haha but dats reality what;p

 yang aku ingatla,dlm mase aku dewasa ni aku mmg cukup setia pakai due bende alah ni yg mmglah murah..xpayahla aku nak blanjer lebey tuk kulit muke. .pencuci muke n krim muke..memang berbalOi2..
tapi disebabkan cuace makin panas n terik,makin cepat plak muke aku  burn.
lagi2 plak tyme pEriod,hah mmg penOhla jerawat kat muke aku..

dengan penOh yakinnye,aku mengambil keputusan tuk nak jage muke aku ni mOlek2 sket..haha
mane taknyer,asal aku jumpe abg kOko misti owang tua tu teguR muke aku der jerawat..
lg plak aku balek kampUng ritu,mak aku da teguR nape kulit aku makin gelap.
jumpe plak mak teh aku yg mmg particular bOut kecantikan ni,hah paham2 jerla kan..
kene tegur lagi.....

then..aku der try satu produk ni: CITRA AYU..
kakna pakai bender alah ni. aku tgk mmg kulit muke akk aku da cantekla gak..
kesan parut jerwat pOn da tertutup n mmg nampak licinla gak kulitnyer..
mule2 aku xterpikir langsung nak try tapi,
lps kakna sapukan 'acne lotion' kat jerawat aku n jerawat aku pOn da kecut,
aku mmg yakin nak cUbe bender alah ni.
penat tau aku carik prOduk ni..satu PKNS aku carik xjumpe..
then,tadi aku g PAS gan my lalink..lps 3 buah kedai akhirnyer jumperla gak..
n aku pOn telah membuat keputusan tuk try produk ni..
hee~~
takOt gak tapi sbb nak cantekkan kulit muke punyer pasal,
aku kenelah berani amek rIsiko kan??hihi 
tapi yang sagatlah leceh,ader 6 botol yg aku kene sental kat muke ni..
huh lecehla gak kan. aku ni dala malas nak telek muke aku satu2..
xperla,aku try jerlah kan,da beli pOn..
untuk set permulaan ni, sumenyer RM45..ok lah tuuu.
nsb bek xberatus..haha xkuase i tau!!;p
nak C.A.N.T.I.K  lah kOnonnyer...
hahhaha sengal tol aku ni..
carik nahas jerk kalU xsesuai gan kulit..hmm chaiyOk tuk diri sndiri!!hehe

lps sebulan nanti,aku bgtau per hasilnyer k..
haha mmg menyusahkan diri sendiri jerk nak pakai byk bende kat muke..aiyOo~~~
xperla,yang penting..
tepuk dada tanyEr selera
hendak seribu daya
xmO seribu dalih
sebab aku nak cantek,kenelah rajin kan
meh aku ulang balek iklan tadi
KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN







2 comments:

wanie said...

wah..byk la tu..wani ni lg truk..ad pncuci muke je pun...hahaha...x reti nk jge kcntikan muke langsung...ish3..ank dara ni...

farah@pa'in said...

haha wani da cantek,xpayah pakai ape2 pOn;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...