sang emOs sekalian hihihi

Friday, May 14, 2010

Siri Pertama : Kerjayaku seorang Promoter

waaa~~ akhirnyer aku kembali menulis kat ruang aku..banyak tOl bende nak aku luahkan especially bOut my new career..haha pOyo lah plak kan.almaklUm excited, first tyme aku bekerje makan gaji tyme cuti semester.slalunyer if dapat gaji free pOn bile aku jOin jdk vOlunteer..sO, dunia..!aku nak annOunce, skang ni aku bukannyer menanam anggur tapi aku menanam bakat tuk jadik 
pRomoter  
hehehhehe oleh sebab skang aku gah cuti semester, maka aku pOn mengambil peluang yang ader tuk keje.aku xpenah keje n xder pengalaman nak bekerje pON, ni pon dapat offer daripade ain, adek skola aku dulu.thanks ain;)) 
sungguh, aku xpernah terpikir yang aku kene wat macam2.bak kate ain, senang jerk akak..duduk2,bOle makan, layan cUstOmer. 

hah amek kO.my first day keje semalam bersamaan 13hb Mei tau..da lah datang lambat, shOuld be pukul 1.30ptg tapi aku sampai pkul2..huhu yang sedeynyer lagi, aku sempat lagi berselisihan faham ngan mak aku odw mak aku nak antar aku g bus stand alOr gajah. aku ni da lah suke menjawab, dapat plak mak aku ngah rush hOur nak g keje kan. per lagi, berdentam dentum then aku nak pRotest punyer pasal ngan  mak aku, aku tak amek langsung wit blanje tau. dalam pUrse der 5hinggit jerkkk kuang3x.xder kesian n padan muke kat aku lagi kan..belagak, nak merajOk lah kOnonnyer tak amek wit mak aku bagi, then menyeksekan perut jiwe batin aku jerk. jangan kerut kening, dipendekkan citer, tuk weekdays keje, aku terpakse naek bas cOz kete mak aku pakai. nak nek mOto..?mestilah xlepas kan, coz xder lesen lagi ngeh3x..lagi plak juh, jarak tmpt keje ngan umah pOn da 30minit..

hah sambung..pai kat bus stand, kene tahan ngan makcik jual kerepek..aku sangat kesian kat makcik ni, dalam bakul ader banyak kerepek.nak ikutkan perasaan simpati aku, memang aku nak beli.tapi malangnyer dalam pUrse betol2 gah pOkai n muflis, ader 5hingget. da lah aku xtau tambang berape, almaklum da berkurun kOt aku xnek bas ting tOng slame aku ade lesen kete nieyh. aku mintak maaf kat makcik tu, kate xmampu nak beli..walaupOn satu kepek die jual 3hingget. tapi yang sedeynyer lagi, aku kene marah ngan makcik tu tau..!uwwwaaaaaaaaaaaa;(((( rase nak meraung jerk kat situ. owang len rilex jerk ckp xmO beli, pai kat aku, makcik tu bole lagi marah aku sebab xbeli kepek die. aku nak melawan  tak sampai hati, tengOk keadaan makcik tu, ngan muke macam garang jerk..( aish..gan mak sendiri bOle plak aku menjawab kan.grr~~ sabau jerlah) 

dlm stengah jam aku memuncungkan diri tunggu bas, aku sangat bersyukur bile bas yang datang tu bas mara liner, bas air-cOnd gitu. Alhamdulillah...~ xderlah aku  nek bas thai lye yang bertingkap, ngan asap itam legam,n gan driver yang bawak macam pelesit. hehe syukur3x gile-gile bile nek bas mara liner ni tau..hah bertuah bile tambang cukup, 3hingget jerk hehehhehe dalam bas, sempat aku berborak gan sowang makcik ni..mude n cantek, sesuailah gan makcik tu..- bos kedai kain baju tudung gak..n sempat juge aku meluahkan perasaan kat 'kamu'..huhu rase cam nak nangEs jerk tapi xbOle.ader makcik sebelah aku..nangis dalam hati jerk~~~~~~

pai jerk kat melake sentral, punyerlah jauh aku nak melintas pi tescO gan jejantas yang punyerlah besar macam temBok cine..detap detup jalan tinggak tapak kasut ke tescO, aku terus g kiosk busana muslimah, tempat aku keje. aku jumpe kak su..tgk macam senIor, takpOn macam bos lah gak kan. tapi upe2nyer kak su ni baru jerk sebulan keje, tapi gan gaye n bakat yang ader, memang gempak giler tengOk kaksu attract custOmer..n kaksu gak owang yang mengajar aku selOk belOk bisness keje promoter ni..

bermulalah kerjaya aku, bile bende 1st yang kaksu ajO, camner nak kite stOk baju. aiyOkk..nak tau tak, 3 kali aku kire stOk baju. bilangan xcukup, kene kire pai cukup. wawawawa dapat plak, kaksu suke sangat gelakkan telatah aku. xtaulah part mane yang lawak kan. hehe tapi aku tak mara pOn, aku serOnok sangat keje kat situ sebab kaksu besh..!

lepas kire stOk baju, aku blajar kenal baju. macam2 ada- indian cOttons, baju kurung chiffOn, italian silk, cOtton sutere, wiscOs n macam2 lah..then, aku blajar plak harge.n memang mudah ..mule2 macam berkarat sket otak aku ni kan, nak ngingat bende2 tu..tapi if skang kowang tanye aku jenis kain n harge baju, gan lancarnyer aku bOle jwb ececece berlagak plak kan hehe (sedangkan baru due ari kije)

aish..penat giler menaip. simplified, aku blajar gak camner nak apprOach orang. siap kene berlakOn dengan kaksu..hahaha memang ntah pape jerk kan. n aku sangat2lah xreti nak memujuk owang ni tau..bile aku tengOk kaksu layan custOmer, attract cUstOmer, memaNG BEsh. aderlah yang aku berangan, kOnonnyer nak sale banyak cam kaksu kan hahahah dalam mimpi jerla...

hah, aku perlu gak blajar kenal size badan custOmer. kebanyakan nyer yang aku teke memang salah. hahahha aku memang xkenal lagi size orang, just aku ingat mak aku punyer size blause 44 hehehhe aku plak 36 o 38..kuang3x takperlah, bak kate kaksu yang nak blajau ni kene amek mase. "otak kO bukan macam rObot  nak ingat sume bende kan.."tol gak tu.

lagi, aku blajar yang penampilan diri aku pOn penting tuk pengaruhi custOmer. memanglah byk custOmer tak melekat kat aku. mane taknyer, semalam aku pakai siper jepOn jerk tau hahahha baju, tudung da ok. just slipe aku jerk spOil.xper2..tuk hari  ni aku da imProve..

balek pOn aku tumpang kawan aku, coz aku anak yang baek xmO nyusahkan ayah aku, suh ayah amek aku pai kat melake hahahha pOyo lah plak..takderlah actually secara kebetulan, jumpe kawan aku datang tescO, kawan aku a.k.a first cOple o first LUv a.k.a faiq  grrr~~ tapi xder pape, just fren.  sebab diowang lepak pai malam tambahan pule diowang offer nak antar aku balek umah maka aku pOn tumpang mereka..si razman kwn faiq tu blanje aku mamam dulu tau, isi perOt aku yang lapO.cian..xmam dari tengahri.mam ais krim rm1.20 jerk tyme tengahri semalam kuang3x..dalam pukul11 lbey aku pun pai umah..then mandi, solat, titO...

..............huhu penat menaip. aku nak rehat...tu jerk kOt cite semalam. t aku sambung citer lagi k;p
 macam tergantunglah gak kan..maaf blog dapat tuan macam ni. tangan aku penat sangatlah...t malam2 sket aku sambung siri kedua k;P aku nak carik anak buah aku, nak kerah tenage diowang urut aku hahhahahh
 ok..bersambung selepas ini

2 comments:

ezam said...

wawawawawa..

selamat bekerja!!!!!!

farah@pa'in said...

yerr ezam..hehe thnks;)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...