sang emOs sekalian hihihi

Tuesday, June 15, 2010

my 'sedey' stOry ;(

hmmmm sekian lame, aku nak menulis semule kisah sedey aku yang bertimpe-timpe since aritu..actually, aku lebih senang nak meluahkan gan 'kamu' aku..tapi die sangat busy ngan masalah negare dier.xper,aku paham...lagipOn kitOwang xder cOmmitment btween each oTher. selame 7bulan aku idOp single- huk cam xcayer plak kan..???tapi memang tu lah hakikatnyER..mule2 memang aku tak tentU hala.kacau bIlau..mujur ader kengkawan yang sentiase bersame aku..THANKS kawan2 aku yang memang sumenyEr sentiase bersame aku xkesah tyme susah O senang. 

fIrstly, aku nak citer bOut tempat keje aku- hmm aku ni sEorang yang sensitip O wat..?yes.i do.aku sangat tak bOle bile der owang nak tinggikan sUare kat aku walaupOn cakap macam nampak marah. tapi pengalaman kat tempat keje,macam2 aku kene hadap. aku kene tempUh. huh...aku belajar banyak benda n kenal ramai owang. daripade aritu aku agak tertekan cOz aku  slalu jerk kene marah ngan pekerja yang setaraf ngan aku- aku xkesah nak tegUr aku O ape2pOn,tapi ade carenyer..!bukannnyer menjerit kat tengah owang ramai O depan cUstOmer kan..?xper..aku sabar lagi- tapi kekadang memang xbOle tahan- mungkin silap aku gak, degil nak mampOs kan.ayah mak aku sangat2 tak bagi aku keje..tapi aku degil, nak gak keje cOz this is my fiRst experience..hmmmmmm takper..aku just kene tahan until ujung bulan ni jerk....

sEcondly, kisah di rumah..mak aku g lanGkawi..aku sangat terkilan cOz tak dapat nak salam peluk cium mak aku semalam..mane taknyEr,balek keje aku terUs tertIdO..mak aku kejUt aku pOn aku xsedar.at last, mak aku da gerak dulu..uwwwaaa;((( sedey sangat2...ari2 befOre g keje mesti aku salam, cium mak aku.ni seminggu aku tak dapat wat camtu. then aku kene jadik surirumahtangge jap, nak kene uruskan umah- kEmas umah, basuh baju, sidai baju, uruskan anak buah aku, masak lagi..tadi aku masak asam pedas tau.da lame aku tak pegang senduk heeee~ naseb bek sedap hehe (puji diri sendiri plak kan) . ni..maybe ayah aku wif adek n anka buah aku pOn bakal balek kedah.tapi sedeynyerr aku xdapat nak ikOt..keje kan..?nak cuti sehari pOn agak susah cOz kene carik pengganti ni kan nak cuti 4hari -;(

thIrdly, kisah rEsult aku..aku tak bagitau sape2 pOn pOinter aku baper except my mOm..agak frust gak cOz result aku jatuh- nak kate xbelajar, blajar gak. sedangkan result aku sem befOre yang aku banyak main2 n tak belajar langsOng lagi tinggi tau..hmmm mak da nasihatkan aku, jangan banyak main lagi- mungkin silap diri sendiri gak kOt..tapi sangat kecewe lah gak..aku nak bgtau 'kamu' as a secOnd persOn bape aku dapat, tapi...........hmmm just ignOre lah- biarlah aku simpan sengsOwang result aku ni..;((

fOurthly, bOut jiwe dan perasaan aku..CINTA..??Hamka said: tak ader cInte yang tak cembUru. yes..i agree!! hmmm tapi masalahnyEr skang ni, aku memang xbercinte.tapi aku der suke seseorang..memang die sentiase ader ngan aku.jUst lately jiwe aku agak kacau..tak tau nape- n agak cepat terase n sensitip. hmmm per yang aku tau, bile hati aku gah gundah gelisah n huru hare- dengar sOre die pOn da cukup leh wat hati aku tenang. aku der banyak bende yang aku simpan, nak luahkan kat dier- pRob kija aku, rEsult aku yang tErok, bende yang aku rase sangat cOmel n klakar- tapi...'kamu'..???nape kamu wat saye camtu r..?nape kamu cam tak hargai saye. huk...maybe sebab aku tak hargai owang yang sedang menghargai aku.>?hmmm- nilah hakikatnyer,pOmpuan bile da sayang kat sowang tu. walaupOn ader jerk laki yang baek cube hampiri tapi sebelah mate pOn tak pandang kan.aku nak gak die yang kadang2 ade tapi kadang2 takde gak bile aku perlukan die..skang ni just aku nak senyap,sepikan diri wat sementara waktU untuk my 'kamu'...jike kamu meang suke saye, kamu akan datang dekat ngan saye.aku da xnak mencari cinte atau jadik cam perigi carik timbe. da cukup banyak pengalaman yang aku tempuh, aku nak fRee daripade perasaan menyayangi seseorang yang tak pasti adakah die untuk kiter.....walaupOn dalam hati  i sakit sangat2. terngiang-ngiang gak lagu hijau daun: suara..dengarkanlah aku,apa khabarnya pUjaan hatiku..aku,di sini menunggunya masih berharap di dalam hatinya... 
da lah..emOsi aku da abis n aku lege lepas luahkan kat ruang aku ni- aku nak bersiap2 tuk g keje...iklan aku macam biase:

 kadang2 hati kite buta untuk menilai keikhlasan seseOrang
nape hati kite buta..??
sebab tak ader mate lah..!hahhahaha
(mengOng tOl aku ni kan)

6 comments:

farihah@air-ah said...

yang,,sabar k,,
semua 2 de hikmahnyer,,
first,,kmoo slaloo kene marah,,xpe,,at least kmoo da de pengalaman keje,,t nk keje t senang,,kmoo da de experience,,
second,,sal result,,jgn risau,,result i pown trok tp kte kene syukur coz xd kene repeat,,kalo de kene repeat lg parah,,and msih de dua sem lg,,cgpa u still ok kan,,tamao sedey2 sal result da,,
third,,sal cinta,,,come on syg,,don't be too sensitive,,fahami dy sebagaimana dy fahami kmoo,,walaupown i tatau cte sebenar tp i cy dy de sbb wat cm2,,i tau la k,,=p
pe2 pown chill k,,tamao sedey2 la,,xcomella,,=p

Enchaoz said...

agree ng air-ah.. sabar ky pa'in.. be strong... :)

xen said...

pain sowang yg demam kuneng,

1st : biasa la keje pain. nak x nak kita ni baru je keje. tp pcayalah nanti bila dh keje tol2 lagi teruk dari tu pn ada. biasa la politik dalam kerja ni. kadang2 silap ckp, silap bg nasihat leh gaduh.

2nd : mak ngan ayah xleh cari kat pasar malam. slagi dowang masih ada hargai la. xguna nak menangis bila dowang dh x dak.

3rd : pain mengong!! haha apsal result trok? nasib la. haha tp same ar kita. senasib ar kita ni. pasni kene la usaha lagi. nak sedih pn x guna sbb dh dpt pn result.

4th : pain yg kekunengan usahla letak harapan yang tinggi. cinta tu kadang2 macam memberi tanpa harus menerima. kadang2 kita je yg lebih2 tp orang tu x kisah je. pape pn jgn letak harapan yg tinggi. relek je. jual mahal skit sbb gurl yg jual mahal tu la ramai yang nak.

atiqah said...

babe..
xpe2..
dugaan je suma tu..
lgpun bila nga penat.emosi xstabil bole jd mcm2 yg kite x expect..
xpela..
terima je la k :)

i knw u're STRONG!!
live life to the FULLEST babe! chill k?


xoxo

farah@pa'in said...

lalink: yerr..thanks syg..ntahlah, kadang2 xleh tahan lah working under prEssure..da xserOnok=( bOut 'kamu' i tu, i kOt yg cepat sensitip.lagi plak tgk wall fb dier kan- hmmm..result i..ntahlah..sedey n kecewe............t kite blajar same2 k syg.misshhh u much3x.mmuahhx!!!

farah@pa'in said...

miss ecah: thanks yayang..lame lwt blOg ecah..sorry..pain bz ;(

alip: hehe thnks eda advice..again,advice alip memang mendalam;)

nyEt:i lOve da last part;P yeah..!live life tO the FULLEST;p mmuahx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...