sang emOs sekalian hihihi

Saturday, April 10, 2010

fakta aukta bOut tido??

aku kembali semula ke bLog ..yihhhaa~~!!!
kehidupan yang sangat busy,n mase yang amat terhad,lagi plak mOod menulis pOn tarak itulah antare sebab kenape aku da xupdate blOg..;p tapi skang ni,aku kembali menaip keyBoard tuk meluahkan ape yang gah aku pikirkan hehe skang ni,aku tanye sI Otak: otak aku gah ligat memikirkan tentang tIdo?? hehe syOk gak kan..sO,aku nak share gan kOwang bOut tido..tapi xderlah pai  nak bagi definisi skali kan.. kalu aku kate yang tiDo tu satu nikmat,sape sEtuju??cepat angkat tangan!!!hehe

memang geng lah gan aku!!haha memang sangat rUgi sape yang xmemanfaatkan waktu tDo mereke..
memanglah,kekadang kite kene gak campak jejauh nafsU tdo tu bile ader bende yang lebey penting walaupOn dalam Otak ulu hati ni kate tdo gak paling penting hihi
dalam minggu ni,n minggu lepas n aku rase minggu depan pOn,memang aku punyer waktu tdO berterabur.
cian Tol mate,badan otak pikiran aku kan..da naseb kOwang dapat Tuan yang sibUk cam aku kan hihi
sengal tOl!!huh..

haa..penah xdengar,ader owang kate yang kite xbOle nak sergah owang tdo..kerane,tyme tdO tu rOh kite keluar g hOneymOon ke mane ntah.(kire masuk dalam mimpilah)..hehe sO,kite kene kejuT bebaik owang yang tdo tu,jgn bagi die terkejut.takut rOh xsempat nak masuk dlm badan balek.heee~~pernah dengar x??aku xwat fakta sendiri tau,aukta jerk.hehe tapi bile pikirkan secare lOgiklah,mestilah kite kene kejUt owg yang tdO tu lekLok kan.xkan nak men sergah jerk,silap2 ader yang kene penendang maut kang hihi..

hah ader citer,aritu lah dalam claz.pUnyerlah aku sangat menanTok,n memang aku da plan nak tdO pon walaupOn lecturer der kat depan gah khUsyuk bercelOteh.da sedap2 aku gah bermimpi,tetibak aku terkejut,mane xnyer kawan aku bOle baling kertas kat aku..??hahhaa cUbe kOwang bayangkan ape yang aku wat.aku memang da wat muke,n macam tunjuk pRotest lah gak coz diowang kacO aku tdo..xsemena-mena aku tarik muke kat diowang tau..hehe at last,kawan aku bagi kertas,kOnonnyer mintak maaf lah..COmel lah gak hehe (tapi sebenarnyer aku just tkejut,xmara pOn..tapi saje2 tunjuk mara,bukan senang dpt peluang nak mara owang kan hehe -alasan jerk) ni lah ketas yang aku dpt daripade kawan aku tu..at least,aku der lessoN kat diowang sUpaye mhOrmati owang Tdo kan3x..;p
 
then,ader x dengar lagi yang owang kate kalu kite mimpi berwarne tU,maknenyer kite ni creatif owangnyer..ececeh kEmbang semangkuk.hehe then,yang xberwarne tu paham2lah sendiri kan??t bgtau kecik ati plak..hehe - tapi ni realiti tau,memang aku ader bace bende ni.bile aku citer gan kawan aku,die gelak plak..die kate yang skang ni bukan zaman 60-an lagi pai  mimpi pOn ader yang mimpi kelabu.huk..nak caya ker xnak??tapi percayalah..sape yang memang xpernah mimpi ader warne,bagitau aku eyh.at least,aku ader bUkti gak nak tunjuk kat kawan aku tu hihi

hmmm...ape lagi eyh..penah xjugak kowang bace article yang menyatakan bahwa kalu tdo lebey pukul3 bOle mematikan cell2 anticancer kite.actually leh jerk nak stay up,tapi kene tutup lampu.cOz lampu kalimantan tu,light die yang bagi effect kat body cell of human tau.sO,per lagi renung2kan lah eyk.

heeeeee..agak tergantUnglah gak citer tDo aku ni kan.tapi nak wat camne,da lame xnaip sO urat Otak aku pOn xberfungsi gan betOl  nak tUlis sequencely..hOpe kOwang paham per yang aku tUlis.tapi ingat,pOint yang paling penting:

TIDUR ITU SATU NIKMAT hehehhe

5 comments:

fitri oh fitri said...

xstuju kot. hahaha. pain2! tp,kan setju, tidur itu nikmat! hahaha

zOuL_iMMe said...

yeke??
ako nak sergah pak guard uitm tido...
mesti roh dy nanges xboleh masuk badan balik..haha

farah@pa'in said...

fitri: haha per yang xsetujunyer??hehe ni misti kuat tdO gak kan;p

zOul: ambOi xder nak kejam lagi eyh awak ni??hahah anjat owang!

xen said...

tdo tu satu nikmat..
tdo adalah permulaan kepada kematian
cuma tdo xdak seksa kubur je.. hahaha

yg penting bila nak tdo baca la ape yg patot. kalau x nanti mimpi macam2. sonok mimpi macam2 ni tp kadang2 sampai terbawak2.

dak kuneng ni tdo berdengkur dn kadang2 slalu mengigau kuar bilik. hahaha cancel jadi bini.

farah@pa'in said...

haha dEr ku kesah??weks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...