sang emOs sekalian hihihi

Tuesday, February 8, 2011

naif nyer aku bout tradisi makan megi nieyh..!

topik arini pasal megi. yeah~~ megi ayam ker megi tomyam ker megi slurpp ekk.. sebab perot gah kebulur tahap dewe, make tetibe teringat encik megi tupon sebab rumate aku gah pegang sebungkus megi kari. hihihi
monolog lam ati ingat an boleh kecek megi rumate aku, tapi tibe-tibe sangat pelik sebab rumate aku g ramas-ramasnyer pek meggi tu..

ape yang mengundang kekerutan kat dahi bile rumate aku duk koyakkan rencah megi tu n masok an dalamnyer..macam mamam mami dinasour biru tu...huhuhu dengan tande soal yang sangat bessar aku pon tanye rumate aku, nape mamam megi cenggitu. tak letak lam bekas, mam gan air ker yang..? menurut rumate aku, memang dari kecik lagi die dah mamam megi dengan care cenggitu. senang cite, kalau tanye owang klantan n terengganu mesti diowang da slalu wat. huhuhu biau benau..???

dengan gelojoh gile, aku teros col ayang aku. aku da berangan yang ayang akan jawab cenggini: boleh ker makan camtu, takpon: awak ni pelik-pelik jerk nak makan cenggitu. rendam dalam air lagik kenyang. huhuhu da siap kene ayat besh nak kutuk die.. kononnyer la. dengan rase konfiden yang melampau, aku pon citer kat ayang care rumate aku makan megi. hahahhahaha bak kate owang umpame batu besar dibaling kat muke aku. bedebukkk..!!!
" awak first tyme ker makan..??" hampeh. upe-upenyer ayang aku memang da tau lame tradisi makan megi cenggitu....

rase sangat kesian kat diri sendiri n rase begitu naif sebab aku tatau care makan megi yang tersangat mudah n sodap plak tu..hihihihii nak cover malu balek, almaklom owang bandar kan...( bandar ler sangat) huhuhuhu tak kire. aku yakin mesti aku der geng se'naif cam aku gak, yang tatau care makan megi yang camni. kan. kan. kan. sape se'geng gan aku..?? cepat angkat kening...plissssssssssssssssssss....ngeeeee.... hah jum nengok encik megi yang sangat pelik tuk aku:

 ini dier bungkusan megi yang telah diramas-ramas ibarat meronyok kertas A4 . berlatarbelakang an buku material k..? sebab rumate aku gah study material;D

 n haselnyer lepas tabor rencah kari lam dier. then, enak dimakan begitu saje..?

ok. aku surrender...memang pelik sangat bagi aku. sebab selame hayat aku dikandung badan ker tanah eyh..tak kesah, 22 taun ler an, first tyme dalam diari resepi makanan aku jumpe care makan megi yang sebegini ringkas n pelik. kuang3x.

konklusi:

jangan kompleks kan bende yang mudah ;)

5 comments:

sYafIk-wAy said...

resepi yang paling best . dulu buat masa kat hostel .hehe

farah. pa'in. achik. ain .mOk . said...

haha siyesly..???
nape pain tatau...! aiyyaaaakk

jehanfrhin said...

dulu msa zman kanak2 slalu makan cam2.. masa 2 kalo x masak, makan mcm 2 la.. time 2 xpndai lg rendam2 air panas :) skrg mcm2 ada...=)

farah. pa'in. achik. ain .mOk . said...

haha yerker yang........
nape pain sgt kuno, tak pena wat pon~~~~~

misz FaTiN said...

macam tu pun boley..haha..
tapi maggi mkn gitu tak best.. ruski lg best..heee~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...