sang emOs sekalian hihihi

Thursday, March 18, 2010

sUsahnyer jadik owang sensitip

 selamat malam sume..raser2 da cam lame jerk xupdate bLog kan walaupOn baru 2hari kOt hehe
ni aku ngah kesangapan nak tUlis citer aku..macam-macam ada tapi ikUt kate hati,aku nak citer bOut satu sifat yang memang ader dalam diri setiap manusia.tapi mengikut ujian yang penah aku wat,memang sifat ni ader dalam diri aku.nak tau ape??jeng jeng jeng....SENSITIF ..!!hahhaaha macam xpercaye jerk aku ni sensitif orangnyer lallalalallala;p
sebenarnye bagi aku sifat sensitif ni subjektif..ade banyak situasi yang membOlehkan kite ade perasaan sedemikian..sensitiflah kononnyer..Tapi secara lahiriahnyer bak macam cIte Adnan SEmpit: dalam hati ader taman tau cehwah..
mengikut pandangan aku ler kan,seseorang perempuan tu mesti ader sifat sensitip ni. meh aku bagi coNtoh situasi sket.

Pertama,aku tersangatlah mudah tersentuh biler owang menggunakan nada yang agak xbesh O tinggi ngan aku..maybe memang the way owang tu bercakap da style macam hati batu kan,tapi oLeh sebab aku ni hati span maka mudahlah sangat aku makan hati n makan dalam sowang-sowang tau..huhu then,mulelah aku berprasangke negative kOnonnyer owang tu tak suke aku o aku ader wat salah pape yang menyebabkan mereka mereka melayan aku dengan cara sebegiTu..
bile da lepas aku kenyang makan hati,barulah aku prasan yang aku ni terlalu sensitip kOt cOz bile aku terperasan  yang memang da care diowang macam tu..sO,kenelah blajar menyesUaikan diri ngan sume jenis manusia yang perangainyer berbeda..hehehehe

Kedua,aku akan mudah sensitIf ngan owang yang aku sayang..rase-rase kamu kamu sumer leh gune tips aku ni tuk mengetahui adakah kite sudah menyayangi seseOrang itu ataupOn belom.hehe pOyo jerk..
tapi ini benar!!! lOgically,aku rase kowang pOn same macam aku kan..bile kite da sayang owang tu,tersangatlah mudah nak makan hati la,nak jauh hati lah,yang paling mengade-ngader bile nak merajuk hehehe cam penah jerk kan aku melalui situasi sebegitu..tapi apakan daya,sekarang nak ader prasaan camtu pOn da xder maknenyer..syOk sendiri jerk nantI almaklum hIdup aku ni telah dimaktubkan untuk menjadi jande selama setahun yerk ngeh ngeh ngeh

Ketiga, sensitif bile ader perasaan nak sememeh jerk bile tengOk owang susah ker,owang tua kerr,owang sakit ker, owang kurang upaya o bile tengOk kanak-kanak yang macam xterjage n especially anak-anak yatim yang aku slalu jumpe datang mintak derma..huh..aku raser macam tak sampai hati sangat2 bile tengOk keadaan mereka..yang paling geramnyer,pade pihak-pihak yang xbertanggungjawab yang xade insiatif langsung tuk bagi kebajikan n tunjuk sifat prihatin kat nasib mereka..hmmm kekadang memberOntak gak hati aku ni,*isshh..kalau aku ader wit,insyaAllah aku nak tOlong diowang..kesian diowang..* sungguh,kekadang rase nak menangis bile tengOk pakcik makcik yang minte sedekah xpOn,duduk kat tepi jalan jual kerepek ker madu ker o paperla..tambah lagi,budak-budak kecik yang terbiar tu..huuu.~~ wahai anak-anak yang masih mempUnyai mak ayah,bela nasib mereke!!janganlah kOwang wat camtu kat owang yang bagi kOwang makan minum,cukup pakai balajar n segale-galenyerla..pape,lU pikirlah sendiri k...hee EMOS plak kan;p
hehe owang sensitip katekan..

hmm..rase-rase da ade tige situasi yang aku nampak whereby menuNjukkan kesensitif nyer aku ni kan hehe
haa..lupe,lagi satu bile tengOk muvie o paper citer yang sedey bagi akulah..haha mudah sangatlah aku nak menangis.even cIter niyang rapik yang berhantu pOn aku leh nangis apatah lagi citer laen kan..sepi ker..heart ker..hahahah dUn imagine k? 
just janganler bawak aku tgk wayang citer sedey tahap nangis gUling-gUling..masuk macam Opera cine,t kluar da macam bini mati suami plak haha..raser-rasernyer tu jerk kOt alkisah citer aku yang sensitip ni..
kalu ader sape-sape yang jual oBat hati keras macam batu a.k.a hati stOne,tolong promote kat aku.penatler jadik owang sensitip ni.slalu sangat makan hati lame-lame aku masuk icU sebab heart disoRder hahaha.paperpOn,just nak share:

hati aku macam spOngebOb kat bwh ni kahkahkah
(xder kene mengene langsung kan) layan~~~t aku makan hati plak: 



6 comments:

ezam said...

bior sensitip dik..

jangan menggeletis lagi menggediks melampau2...

lite2 takpe

ehehehehehee

farah@pa'in said...

haha tapi saye ni gOlongan sendiks..
sensitips+gediks kahkahkah

xen said...

sensitip gilew haha..
tp ok la pompuankan
cuma kalau melampau sangat mmg cari gaduh la

farah@pa'in said...

xen: haha nape nak carik gadO kalu melampau sgt sensitipnyer??hahaha nasib badan la...kiki

xen said...

ye la xkisah la nak sensitif tp kalau dh melampau payah la.

contoh cmni..
bf nak balik kg. gf sensitif giler..rindu la ape la. t balik karang jmpa dgn pmpuan lain ar pe ar...

pastu bila ckp sikit nangis. ckp skit nangis. isk2.

farah@pa'in said...

haha ader pengalaman ker??kui3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...