sang emOs sekalian hihihi

Sunday, March 21, 2010

alkisah harI penat yang agak lapUk


mungkin bende yang aku nak citer ni kOwang akan kate da lapUk atau basi atau lemau atau seangkatan n sepupu sepapat dengannyerla..haha tapi aiman xkesah..nak citer gak!!!hihi mesti banyak tande sOal kat atas pale kOwang kan..makhluk aperla ni kan..sampul jerkoT.
tempat pertama kategOri pameran pelajar??
 

bEginilah alkisahnyer..bermula 16hb mac bersamaan hari selase..ader Hari Bertemu Pelanggan a.k.a CAIREX kat tempat aku belajar skang ni iaitu UiTM Shah Alam..bayakler gak empLoyee yang bukak bOoth n ader jugak walk-interview tyme ari tersebut..
HARI PERTAMA

 
hehe tyme ni aku n my lalink jadik sukarelawan tau..ceh3x..bangge tOl wat kerje amal ni .aku xmintak ape2pOn haha tapi yang sangat berUntungnyer dapat mamam fRee tau;p memang perUt aku ni sentiase penUh gan makanan la walaupOn xderla wat keje sangat kan..just duk kat celah pIntu n bagi bOokmark HEP kat sape2 yang masuk dalam dewan annex ni..hehe senang lagi mudah kan??


kalau kOwang nak tau,aku stay pai pukul 2.30 pagi tau..gara-gara tuk menyiapkan bOoth untuk pameran pelajar plak pada keesOkan harinyer..huhu memang hari yang sgt bUsuk wat aku..mane xnyer..dari pUkul 9pagi aku kat fakUlti ni..tapi,aku puas cOz hasilnyer jeng jeng jeng..tengOklah pic bawah ni..hasil titik peluh beberape geng PEERs yang sanggup bersengkang mate n bagi sepenuh cOmmitment tUk mencantekkan bOoth yang asalnyer playWood putih jerk tau hehe
HARI KEDUA

 
hehe smart x baju F1 kitOwang?actually  ni baju pinjam jerk..coz baju kitOwang tuk batch ni xsiap lagi..dats y lah name aku yang sedap jadik haja hehe *haja pOn sedap jugak kan..tapi name Nurfarahin lagi ceria hehehe nways,thnx haja cOz bagi pinjam baju yang smart ni ngeh3x..hah..nampak xbungE yang xderla nampak cantek sgt tu??tapi tulah hasil seni aku gan mengguntIng gambO-gambO n lekatken kat bunge tu..haha jahat tOl aku ni kan..suke2 jerk nak gUnting gambO owang.sOrry sape2 yang aku terkerat tangan o kaki kamu..dOesn mean`~~tapi muke kamu saye xKerat due tau..hehehe

 
aku pOn pelik nape upload gambO ni..hehe actually sajer nak tayang betape bersungguhnyer aku nak jadik prOmoter tuk bOoth aku ni..memang sakit tekak cOz banyak bercakap lagi lak berdiri kan..tap xper,sangat berbalOi-balOI hehe gan kejayaan yang telah dikecapi ecececehhh


hehe ni diantare geng PEERs aku..n paling hujung kiri ialah penasihat kitOwang,en bad..memang besh cOz en. Bad slalu blanje kItowang mamam n also bagi idea camner nak attract students..tuk hari tu,ader pertambahan ahli seramai 115 orang tau..kagUm giler~~hehe walaupOn dlm hati* jenuh aku nak update name diowang t hehehhee keep it secrets!!;p
 
HARI KETIGA
haaa...ni adalah hari ketige untuk hari kepenatan aku tapi berbalOi-balOi..tyme ni lah aku dapat berjalan-jalan gan my lalink tengOk booth laen..hehe berehat sekejap..mane xnyer kitOwang memang xbergerak kemane-mane since semalam tau..So,kiTowang grab la peluang membUat tinjaun ke booth len..hehe patutlah bOoth kitOwang menang..mane xnyer,kitOwanglah yang paling ceria n peramah..aku g bOoth len pOn kebanyakannyer diowang xsenyUm n xlayan pOn kitOwang..apa da~~hah gambO pedang ni kat bOoth Palapes laut..bek tau adek-adek yang layan karenah aku n my lalink ni..nak amek pIc mcm2 pOsing.cOmel kan??haha meraserla gak pegang pedang hehehe ader gaye x macam tentera??hahahaha

hah..at last!!aku merupakan seoRang ahli SPR yerk sekarang..saje nak bagitau !!hehe umOr aku kan da 21..sO,aku ameklah peluang g daftar sebagai ahli spr.bagUs tOl Uitm ni kan wat hari kerjaye..secare xlangsung bayak bagi kemudahan kepade sape2 yang sedang mencari pekerjaan..hehe dapat kipas free tau;p ni untuk yang da daftar jerla..lalink aku xpat cOz laink aku budak2 lagi haha umO xcUkup..*ops!! nanti mara plak dak kecik tu hehehhe


demikianlah alkisah hari aku yang maybe da basi kOt cOz lambat sangat aku update kan..hehe paperPon,aku bersyUkur sangat cOz penat lelah aku n sume geng PEERs aku terbalas gak dengan kejayaan menang tempat pertama tuk kategOri pameran Pelajar..
rahsia kejayaan??
senyum n pRoaktif

n slalunyer aku nak bagi kate-kate hikmat aku..

rebUtlah peluang yang ader di depan mate kite
iklan:
sape sape yang berminat nak mencari kerja ataupOn fresh graduates la especially,ameklah peluang kat hari CAIREX ni tau..uitm akan wat setiap tahun..sO,lehla lawat website uitm 
http://www.uitm.edu.my
insyaAllah next year ader lagi..aku pOn nak rebUt peluang ni cOz next year pOn aku bakal menjadi freshgraduates hehehhehehe



4 comments:

[jari] said...

hai pa'in...
wah2,bersilang pedang kamu ye..
untunglah jadik student U,leh join macam2 xtvt..

:)tumpang seronok membaca entry ini

farah@pa'in said...

hehe yer jari temari..umUr kamu berape taun?t masuk uitm tau.hehe leh jOin PEERs;p
nways thanks cOz sudi bace hikhikhik anjat owang!!

xen said...

sy nk join peers sbb pa'in.. isk2 niat dh salah..

eheh dulu jd ahli peers gk ms diploma dlu.. ni kt dgree xtau lg cmne,, mcm2 dugaan dtg dan pergi... isk2.., cmne ni pain,, need peers..

farah@pa'in said...

hehe demam kUning ni..setiap masalah msti ader penyelesaiannyer kan.dUn woory be hepy.
cUbe dulu baru tau,tapi kene lah bkOrban sket tuk kecapi sesuatu;p paperpOn,peers ade tuk peers hehehe chaiyOk!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...