sang emOs sekalian hihihi

Friday, March 26, 2010

PerbEzaan antarE kaWan,tEmAn atau sAhAbaT..

kawan,teman n sahabat..aper bezenyer??sesape bOle bagitau aku x ape benderla makhluk yang aku cakap tadi. dalam berkawan,memang aku cUbe menjadi seOrang kawan yang baik.walaupOn aku tau,xsemuer bender yang kiter lakukan bOle memuaskan hatI semua pihak. pRinsip aku senang jerk,selagi aku bOle jage hati kawan,n selagi aku bOleh bersabar..InsyAAllah aku akan menjadi kawan yang baik n maybe terbaik ker hehe bOle menang award gitu..cececeh.yerla,mesti rase xserOnok kan bile kiter idOp sesame ngadap mUke beberape taun lagi,tapi nak masam-masam muke n ader kOnflik yang xdiselesaikan. xbEshlah camtUkan..aku pernahla gak slalu jerk kene sOund gan sOmeOne ni..slalunyer aku akan senyap n senYum bIle diowang perly aku O cakaplah pape yang xkene bOut aku.pakaian aku lah especIally... iTu sebabnyer level kesabaran aku masih di tahap yang memuaskan.huhu tapi,sampai satu mase,bIler aku betUl-betUl  fade-up gan karenah owang macam tu,aku bersuare gak.n sekali aku bersuarE,aku tau ayat aku memang pedih n start fRom dat wOrd n da days onward,aku xkan nak jage pOn hati manUsia yang xreti nak menjage hati n perasaan aku sebagai seOrang manUsia yang berperasaan jugak.huk iTulah kawan..mane-mane bOle dapat kan.even gah tUnggu bas pOn leh dapat kawan baru hehehe sebabnyer memang aku ni jeniS peramah n suke senyUm kot.(yerker??) hihihi

Teman??rakan??per plak bezenyer..?hmm bagi aku teman n rakan ni cam uP sketlah level die daripade kawan. memang kene sentiase menjage hati kawan dan sebOleh2nyer cUbe menjadi teman yang terbaik.bagI aku,teman baik ni lah tempat tuk berKongsi masalah.bUkan masalah jerk,tapi everyThing yang kite nak share. susah senang bersame..aku memang ader teman baik. n aku sayang teman baik aku.sumernyer bOut aku dier tau..n aku tau kOwang pOn mesti tau kan sape teman baik aku?hehe satu lagI,teman baik ni merUpakan salah seOrang insan yang kiter percayer padeNyer.cOz,sumer rahsie ader ngan teman baik ni kan.sO,kOrang ni jage2lah gak kalau dapat teman yang mUlut tempayan..cOz dalam idOp ni n pengalaman yang penah aku lalui, kiter xbOleh pOn nak percayerkan orang 100%. sebab macamlah Owang yang Korang percayer tU ader percentage nak trust Kowang 100% gak kan??pikir-pikirlah..hmm teman baik ni,bagi aku yang sekepale gan aku.tapi bUkan kembar siam k?haha agak2 kalu aku nI nOty n gIler cam nI of cOurselah teman baik aku pOn same kan.hehe n yang paling beshnyer,teman baek ni memahami kiter sebagai kawan.bUkan sekadar bersame,hanya berKongsi rase sUke.tapi rase Duka simpan sOwang-sOwang.aku xsUke situasi yang sebegItu.Mungkin aku Pon ader kelemahan yang aku sendiri yang xsedar. tapi aku yakin,seOrang teman yang baik bOle mengingatkan temannyer jugak kan.hmm tapi bagi aku plak,sebab nak menjage hati maybe nak memperingatkan ape2 macam payah jerk..heeeeeeee

sahabat?hah pernah xdengar yang apabIle kiter mengIktirafkan seOrang teman kite sebagai sahabat Dunia akhIrta,dI akhiRat nantI ader satu tempat khas( syurga) untuk seorang sahabat. cOz dalam dUnia nI,untUk mencari atau menjadi sahabat yang baik pOn bUkannyer senang..menangIs bersame,gembIre bersame,marah bersame??haha bOle kire jugak kan? hmm..aku pOn nak gak ader tempat kat syUrga tu..hehe agak2 ader tak teman-teman aku yang nak iktirafkan aku ni sebagai sahabat??hehe ader hati plak kan;p 
tapi sesungguhnyer,aku memang cube sedaye uPaye tUk menjadi sahabat yang baik.walaupOn aku tau,aku bUkanlah baek mane pOn. n untuK hari ni aku sangat terkilan kerane teman yang aku anggap sahabat,tapi mungkin bagInyer aku bukan sahabatnyer..hmm..segale rase susah dalam diri aku,aku share bersame.segale kelUhan dalam diri aku,aku ngadu padenyer,segale rahsie dalam diri aku xkesahla yang baik atau bUruk pOn dikOngsi bersame-same. tapi sahabat,kenape bIle kamu susah kamu xnak saye bersame kamU?siape saye bagi kamu..aku sedih sangat-sangat cOz aku sangat terase sebab xdapat menjadi kawan even teman yang baik pOn.apath lagi sahabat kan??bUktinyer...aku xmampU nak berkate ape2 bIle awak sendirian nak melakukan ape-ape tanpe saye..yer..terima kasIh kerane menyedarkan saye ape iTu erti seOrang sahabAt.tapI xkesahlah awak nak anggap saye sebagai ape kerane bagi saye,awaklah sahabat saye. walaupOn saye banyak terase,tapi saye cUbe simpan.kerana saye masih bOleh bersabar dalam mengharUngi dugaan sepanjang kiter bersame.(ececeh macam Owang bercInte plak kan) hehe
tambahan,seOrang sahabat sentIase ader disisi bIle kiter betUl-betUl memerlukan seseOrang disisi kiter. Kenape akU anggap teman aku sebagai sahabat?cOz aku ader kisah yang xdptlah nak citer kan. hanye mereka yang tau..tatkale aku sedih,sendiri n kesepian,merekalah yang selalu bersame aku menceriakan hari-hari aku,pUlihkan semangat aku semula.

xkesahla ape taraf sekalipON untuk insan disekeliling aku,walaupUn hanye sebagai kawan,teman atau sahabat.
i lOve U all
just remember..as a friend:
SHARiNG Is LoVING


5 comments:

ezam said...

kawan-lite2 sahaja..ada kawan kelas,kawan opis,kawan chatting

sahabat-hubungan sgt kuat.berkongsi duka dan suka,tawa dan hiba,saling bantu membantu satu sama lain samada moral ataupon material..

farah@pa'in said...

thnx ezam 4ur meaningful oppiniOns(>_<)

misz FaTiN said...

sori syg..if i had hurt u selama p'knlan kte..
i mybe bkn kawan,teman, o sahabat yang terbaik bg kamu.. i'm not a perfect girl..
ape2 pun..sy syg kamuuu!!

xen said...

susah nak ckp. ada orang bukan kawn tp sanggup tlg kita bersusah payah.

ada kawan tp tak sangup nak berkorban untuk kita. berkawan bukan bermaksud kena berkorban untuk kita tp cukup hanya menjadi teman kita je.

kata orang kalau kita sedih dan menangis sorang kawan tu akan pujuk kita, lap air mata kita tp sorang sahabat akan duduk bersama kita dan nangis bersama tanpa kata apa2.

bersahabat bukan bermaksud berkorban tp cukup sekadar menjadi tempat untuk kita bergantung.

farah@pa'in said...

faten sayang: kamu da cUkup terbaik buat saye..hehe biaserla kekadang makan ati tU kan lUmrah hIdOp,i pOn secare xsedar mungkin pernah sakitkan hati u O kecikkan hati u gak..im nOt perfect gUrl gak,(dats y single lagi sOb3x ;() haha xder kenen ngene kan;p pape sayang kamu a lOT!!

demam kUning: betUl tu..mekaceh ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...