sang emOs sekalian hihihi

Tuesday, June 29, 2010

luahan hati aku pasal c.i.n.t.a

 hmm setakat ni da banyak tag n contest yang aku da langsaikan..aku nak rehat jap, nak bagi ruang diri sendiri plak. tibe-tibe aku nak luahkan per yang gah aku pikirkan..actually aku baru jerk edit balek layOut aku, just aku tambah link kat picture kawan kesayangan aku " lalink, elin n fatin..include gak shirah, nyets, kiah..geng2 gediks hehe..

skang ni kawan aku elin n lalink gah dalam kesedihan..aku paham perasaan diowang. nape sedey ni....sume owang bole agak kan, perempuan sangat lah sensitif n mudah mengalirkan air mata untuk cinta. walau sekuat mane perempuan tu, setinggi maner egO diowang, cinta lelaki jugak berjaye menewaskan kaum kami. huk..napelah kitOwang tak diberikan hati besi..?at least  tak derlah mudah sangat nak kene hiris ker, dicalarkan ker..ataupOn terluke atas sebab-sebab munasabah. aku dalam mOod siyes n emOsi rite nOw..

hmm sebelum ni aku  banyak kali kecundang dalam dunia percintaan. until nOw aku agak serik n takut nak bercinte lagi..if nak refresh balek kisah lame, memang banyak n perit.. terbayang- bayang lagi wajah-wajah kawan aku yang sentiase ade kat sisi aku..peluk aku..dengar luahan hati aku n ader jugak yang nangis sekali. fatin..rumate aku..lalink, elin..slalu ngan aku..shirah, kiah bagi semangat baru kat aku..huhu memang sedey bile aku kenang balek zaman kejatuhan aku dulu. 

waktu tu kawan 2 aku sumenyer bahagier ngan kekasih hati diowang..walaupOn aku sendiri, tapi diowang tak penah tinggalkan aku. mOod skang ni: gah sedih sangat2.. tapi skang kawan yang paling aku sayang: elin n lalink da merase ape yang aku rase. yang lagi peritnyer, hubungan diowang lagi lame abOut 3 hingge 5 tahun. 

aku ni slalu berangan nak bercinte lame macam tu..aku nak jugak melalui saat sukar bersame orang yang aku sayang dalam tempoh yang lame. tapi malangnyer, hubungan aku yang paling lame pOn setaun setengah. hmm walaupOn aku mengharapkan die lelaki terakhir dalam hidup aku, tapi tak. lelaki yang seterusnyer lagi memeritkan. kadang-kadang bile kite bagi peluang kat seseoRang, tak semuanya yang akan sedar hal itu n hargai kiter..kan.?

skang ni aku masih dalam status single. macam agak tak percaye coz aku maintain status ni da nak hampir tujuh bulan..aku makin kuat sekarang. aku akui, hidup single ni pOn susah n payah jugak. kadang-kadang ader jugak yang suke nak ambik kesempatan. mentang2 aku tak ader sape-sape, sO sesuka hati diowang nak jadikan aku kekasih gelap a.k.a skandal..aku tak punya perasaan macam tu k.?cOz aku paham hati perempuan sebab aku gak seorang perempuan. kadang-kadang yang agak terkilan, kawan aku sendiri until aku speechless tak tau nak kate per lagi..argghhh! aku nak lari daripade semua ni.
tapi ke mane tujuan aku..?aku tak tau...

just abaikan..skang ni aku just nak nasihatkan kawan aku yang sedang bersedih sekarang..sayangku..i da rase semua ni dulu n awal daripade u all. walaupOn hubungan i ngan diowang tak selame macam u all, tapi u all tau kan betape setianyer i kat diowang n betape ngan penuh kOmitmennyer i bile i da sayang owang..tapi dalam mengejar impian yang kite da cipte ngan si die..kite tak sedar yang kadang-kadang hujan turun di tengah hari( xtau betOl ker tak). 

kite tak sedar, sebenarnye masih ader banyak lagi halangan yang kite kene tempuh selame mengekalkan sesebuah perhubungan itu. andai die bukan milik kite...oh sangat perit bile kite membayangkan keadaan hidup kite tanpe die kan. memang perit..n sumer tu perlukan mase untuk mengubat hati yang tengah terluka. lukanya hati kita, sakitnya hati kita..tak siapa yang dapat rase.hanya kite dan Tuhan jerk yang tau,,kawan2 bole jadi sebagai tempat meluahkan, tempat mengadu. dun let urself tO be alOne k..?banyakkan berdOa n penuhi diri u all ngan aktiviti yang tak menyedihkan.

credits fOr u elin: yes..sedih tu perlu..nangis pUn perlu..nangislah sepuas hati n jangan pendam dalam hati. diri kite yang merana. percayalah hidup ini karma..sesungguhnya kalau sekarang die bukan milik kita, insyAAllah die adelah jOdoh kite.. andainyer sekarang die bukan milik kite, tapi di mase hadapan akan jumpe jejake yang lebih menghargai kite, percayalah sayang...Allah lebih sayangkan kite, beri petunjuk kat kite yang lelaki sekarang adalah pilihan yang salah. dun always blame urself. jangan terlalu merendahkan martabat diri sendiri. kite pOn bole jadik sekuat api walaupOn bOle jugak ditewaskan dengan air- tapi tak selmenyer api tu akan padam kan..? tap ingat jugak..sehebat mane api itu, kadang-kadang bOle memakan diri jugak.sayang u all sangat2..

skang ni aku da ader perasaan menyayangi seseorang..hanya insan terdekat jerk tau..tapi biarkan mase yang berlalu..aku xnak mengharapkan ape2 sedangkan dalam hati aku memang sangat berharap..hmm ape2 pOn cinte tak bOle dipakse kan..dengan nama Allah, sesungguhnya aku tak pernah menyayangi insan yang aku tak pasti die milik siapa. maksud aku, aku hanya akan sayang owang ngan sepenuh hati bile wujudnyer perhubungan sebagai seorang kekasih. tapi untuk kali ini, aku sayang seseorang sepenuh hati walaupun die bukan kekasih aku..aku mOhon dikuatkan semangat seandai lelaki itu bukan untukku..dan wat mase ni aku sangat suke lagu ini: sOfea jane by black. liriknyer sangat bermakne buat aku..n also kOsong by dewa..
sangat2 suke tahap dewa hehe mood: blurr n hepy;) jum tengOk liriksnyer..aku nak share ngan Kowang.


sofea jane- black
Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
seAndai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti


Kosong-dewa


Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Ke mana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku
Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari pikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

mood: lega..hehe aku da kembali pulih ngan keadaan yang nOrmal. skang ni aku slalu tulis pasal cinte kat facebOok tau. aku pOn tak paham.hehe mentang-mentang aku ade satu buku ni, tajuk : segalanya cinta..ececeh..banyak tips yang aku bace tau.sebagai pedoman sendirik jerk.ni ader satu madah aku nak share:

Cinta dapat mengubat pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.

renung2kan n selamat beramal;))


p/s: comot skett..gara2 cOpy paste liriks heeee~

5 comments:

ezam said...

cinta pasti akan datang..samada cepat atau lambat saja...tak perlu terhegeh hegeh mencari cinta takot yg datang nanti malaun yg menyusahkan pa'in aje...

take it slow n jgn gopoh...berkawan je dulu..kawan ramai2..nanti mana tawu bila hati dh terdetik mata bertentang mata hati kata ada cinta terus langsungkan aje.

cam org tua membebel je..hahahha

farah@pa'in said...

haha thanks ezam..semangat pagi untuk pain;))

elin said...

babe..
i luv u!!!!
mmmuuaaahh!

farihah@air-ah said...

syg,,thanx you so much,,
slagi ader u,,i akan kuat,,
luv u sooo much kwn2 ku,,
especially u my lalink,,^_^

farah@pa'in said...

tO both of my sayang elin n lalink: really sayang kOwang..ingat, biarkan mase berlalu n i pOn dalam menguatkan semangat tuk pulihkan diri i..i pOn xnak berharap pape cOz kadang2 menyintai seseOrang itu sebenarnya menyakitkan.. tibe2 i terfikir..kalu kite pergi dari hidup owang yg kite sayang, die datang tak mencari kite..?n i lupe..i xperlu lagi terhegeh-hegeh untuk ape2 pOn cOz cinte itu akan datang tanpa dipakse..lUv u all.!!! biar die tak hargai kiter..percayalah, at last die akan datang semula dalam hidup kite. tapi dat tyme, kite tak pasti if kite still ader perasaan sayang O x kat die lagi. wallahualam~ just take it as kenangan terindah k;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...